Kam investirati v letu 2022?

Še vedno smo v obdobju, ki ga zaznamujejo kovid ukrepi. Ne samo pri nas pač pa tudi po svetu. Najnovejše vesti so o zaprtju cest, ki so se začele v Kanadi in počasi prehajajo na cel svet. Razburljivi časi, ki jih le redko katera generacija doživi.

Tisti, me spremljate ter spremljate tudi druge »alternativne« vire, že veste, da je za vsem skupaj bistveno več kot samo zdravstvena kriza. Taka globalna zaustavitev poslovanja in življenja nasploh ima bistveno večji vpliv na celoten ekosistem, kot si na hitro lahko zamišljamo. Jaz sem recimo na prekinitev dobavnih verig opozarjala, ko se ni še nikjer nič poznalo. Čez kakega pol leta, pa je le kakšen malo potarnal, da se kaj ne dobi ali pa o zvišanju cen kontejnerskih prevozov. Danes na to opozarjajo MSM mediji, kar pomeni, da smo že globoko v tej krizi. 

Ravno te dni beremo, kako v Kanadi zaradi zaprtja cest in drugih ukrepov in nenazadnje tudi zaradi bolniško odsotnih zaposlenih, ki so posledica različnih vzrokov, zmanjšujejo proizvodne kapacitete in da to lahko pričakujejo tudi v ZDA. Podobna scena je v Avstraliji in tudi po Evropi. Zmanjšujejo proizvodnjo tudi že marsikje v Sloveniji. Vesela bom informacij iz terena, če mi jih posredujete na e-naslov osebnipreboj@gmail.com.

Vse to dogajanje v resnici še kako vpliva na morebitne naše investicije v razne projekte, delnice, sklade, naložbena zavarovanja itd.

Kot kaže se v ozadju dogaja to, kar se že dolga leta napoveduje, seveda ne na očeh javnosti in slišanega preko Tv ekranov, in sicer sprememba finančnega sistema, ki je že v polnem teku. Ne dogaja se na lokalnem področju, recimo samo v ZDA in z njihovim dolarjem, ampak po celem svetu, saj ni problem samo ameriški dolar, ampak vse valute iz t.i. FIAT bančništva. SWIFT bančni sistem zaključuje svojo pot, prihaja popolnoma nov sistem. Od vsakega posameznika je odvisno ali bo čakal ali bo šel na pot raziskovanja in tudi sprejel, kakšne odločitve.

Odveč ni poudariti, da je investiranje odvisno tudi od tipa investitorja, saj so eni zelo špekulativno naravnani, drugi zmerno, tretji pa konzervativno in jim je pomembno samo ohraniti vrednost svojega denarja.

Zelo pomembna pa je razpršenost! Imate samo delnice enega farmacevtskega podjetja? Menite, da ta industrija ne bo prizadeta? Odgovorite si sami, verjetno ste pa že opazili, da cene delnic nihajo in so precej nestabilne, kar nakazuje na neko »dogajanje v ozadju«.  

Logična posledica nestabilnih tržišč, industrije, drugega gospodarstva bo imela kmalu zelo jasen vpliv na zmanipulirane finančne trge. Vrednosti skladov, delnic, naložbenih zavarovanj NE odražajo dejanskega stanja.

Ob globalni spremembi finančnega sistema, se bo prevrednotilo tudi nekaj več kot 20 valut, ki jih je stari sistem (del katerega smo še) razvrednotil. Morebiti pa bi bilo smiselno nekaj evrov prenesti v kakšno od teh valut?!

Na vas je komu boste zaupali, verjeli ali boste vložili, nenazadnje tudi kaj časa v raziskovanje.

Torej, kam varno investirati ali prerazporediti prihranke?

  • Nepremičnine, vendar pazite, ker so cene prenapihnjene.
  • Zlato, srebro z good delivery standardom – možnosti imate različne, vendar obvezno fizično obliko. Predlog za vse, ki mesečno varčujete na varčevalnih računih bank: Kaj če bi raje mesečno varčevali v plemenitih kovinah? Plemenite kovine imajo ogromno prednosti in v prvi vrsti ohranjajo vrednost denarja, medtem ko na bančnem računu vrednost denarja jemlje inflacija. Obstajajo tudi variante, kako priti do čim večje količine plemenite kovine z mesečnim varčevanjem. Samo pozanimate se treba. 
  • Kriptovalute, ki so del novega QFS sistema (o njem najdete več v posebnem članku).
  • Valute, ki se prevrednotijo.

Za informacije s področja razpršitve, investiranja v plemenite kovine in omenjene kriptovalute sem dosegljiva na zdaj že znani tel.št. 041 935 065.

Želim vam obilo optimizma in dobrih finančnih odločitev.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram