SVETOVANJE

Danes smo priča izjemno nizkim obrestim, obenem pa izjemnemu tiskanju denarja. Pravijo, da smo v največjem ekonomskem in političnem eksperimentu v svetu, za katerega enostavno ne vidimo izida.

Zaradi takega nejasnega izida, da je nujno, da imamo sredstva razpršena in je največja napaka, če imate sredstva recimo samo v banki. Ali pa samo v delnicah ali zavarovanjih.

Poznavanje kriptovalut postaja nuja, čeprav se marsikdo raje drži poznanega in otipljivega. Toda, da imate odprto in že pripravljeno opcijo za hiter “pobeg” iz enega portfelja v drugega.

KRIPTOVALUTE

Koncept kriptovalute je namreč, da se le-ta uporablja za plačevanje dobrin in ne za menjavo v FIAT valuto (EUR, USD, JEN, idr..). Na tem mestu si lahko preberete WHITE PAPER prve kriptovalute na svetu, t.j. BTC na tem naslovu: https://bitcoin.org/bitcoin.pdf. Pomembno je, da informacije najdete na izvoru in ne pri že desetem posredniku.

Zakaj bi plačevali s kriptovaluto in ne bežali nazaj v FIAT denar? Tisti, ki vsaj malo spremljamo področje denarja, bančništva, vemo, da je FIAT denar podvržen inflaciji, medtem ko se vrednost kriptovalut načeloma povečuje. Ljudje FIAT denarju zaupamo in vrednost mu daje zaupanje, ker ga je izdala banka kot javna institucija. In bankam so ljudje po večini do sedaj zaupali. In tako tudi v valuto EUR, USD,pa čeprav so za njo vsako leto manj lahko dobili v trgovini recimo.
VEČ O KRIPTOVALUTAH

PLEMENITE KOVINE

Med plemenitimi kovinami sta najbolj znana zlato in srebro, v to skupino pa uvrščamo še platino, paladij, rutenij, rodij, osmij in iridij. 
Ime »plemenita kovina« označuje redek kovinski kemijski element visoke ekonomske vrednosti, ki ni radioaktiven in ne more biti umetno proizveden. Kemijsko so plemenite kovine manj reaktivne od ostalih elementov, imajo visok sijaj, visoko električno prevodnost, so mehkejše, bolj kovne ter imajo višja tališča od ostalih kovin. 
Zgodovinsko gledano so bile plemenite kovine pomembna valuta, zdaj pa pridejo bolj v poštev v industriji in investicijah. 

Glede na izjemno nepredvidljivo situacijo na finančnih trgih in čedalje več govora o menjavi denarnega sistema, je zelo pametno imeti sredstva ustrezno razpršena. Plemenite kovine v fizični obliki so ena od varnih možnosti. 
VEČ O PLEMENITIH KOVINAH
SI ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram